Drukte bij start kavelverkoop Blauwestad: 'Misschien als tweede huis'

Het liep storm zaterdagochtend bij de start van de kavelverkoop in het Havenkwartier van Blauwestad. De afgelopen dagen crashte de website met informatie al twee keer door de vele bezoekers.
Het is voor het eerst dat bouwbedrijf Geveke zoveel gegadigden heeft voor een project dat nog moet starten, zegt directeur Harry Leggedoor.

Koopovereenkomsten

Leggedoor noemt het een prachtige dag. Hij verwacht dat de koopovereenkomsten voor de eerste fase van het Havenkwartier binnen enkele weken getekend zijn.
'Dan zouden we volgend jaar voor de bouwvak de huizen moeten kunnen opleveren', hoopt hij.

Tweede huis

Een van de gegadigden voor een kavel is zaterdag Alie Koolhof. Ze is vooral onder de indruk van de ligging van de toekomstige woningen aan het water.
'Ik ben een echte watersporter, dit is prachtig.' Maar helemaal verhuizen naar Blauwestad, dat ziet Koolhof niet zitten. 'Ik woon zelf in Friesland, ook aan het water. Ik zou dit misschien als tweede huis willen.'

Kritiek

De afgelopen weken was het bouwproject van Geveke veelvuldig in het nieuws. De gemeenten in Oost-Groningen zijn namelijk niet blij met de plannen. Zij vrezen concurrentie en meer leegstand.
Leggedoor wil zich niet in die discussie mengen. 'Dat is een politieke aangelegenheid en politiek is mijn vak niet.

Lees ook: