Veendam krijgt langverwacht leer- en sportpark

© RTV Noord/Mario Miskovic
Bij stadion De Langeleegte in Veendam komt een groots leer- en sportpark. De gemeenteraad is maandag akkoord gegaan met een investering van 14,8 miljoen euro.
Het aanvankelijke plan voor zo'n park dateert al van 2006.

Centrale campus

Scholengemeenschap Winkler Prins krijgt twee extra gebouwen naast het voetbalstadion. Daardoor kan een oude locatie sluiten. Het Winkler Prins krijgt zo een centrale campus. Het hoofdgebouw van Winkler Prins krijgt bovendien een opknapbeurt.

Voetbalvereniging

De velden van voetbalvereniging Veendam 1894 worden herverkaveld. Het huidige hoofdveld verdwijnt. Het nieuwe hoofdveld komt in het stadion. Door de herverkaveling krijgt het clubgebouw een centrale ligging op het complex en wordt het stadion straks weer actief gebruikt.
Veendam 1894 krijgt bovendien een kunstgrasveld en hybrideveld. Scholieren van het Winkler Prins kunnen daar ook gebruik van maken.

Meer verenigingen

De judoschool en wielervereniging De Stormvogels krijgen in principe ook een plek in het stadion. De wielervereniging krijgt zelfs een baan die tussen de hoofdtribune en het veld loopt.

Twee tribunes plat

Om het plan te realiseren worden de twee tribunes aan de korte zijden van De Langeleegte gesloopt. Zodat er een open stadion ontstaat op het sportpark.