FC Groningen verslaat Queens Park Rangers aan Langeleegte

FC Groningen heeft de oefenwedstrijd tegen het Engelse Queens Park Rangers met 3-1 gewonnen.
Het duel tegen de club uit de Championship, het tweede niveau van Engeland, werd gespeeld in het stadion van het inmiddels verdwenen SC Veendam, aan De Langeleegte. Er waren 4.138 toeschouwers bij de wedstrijd.

Chery

Voormalig FC Groningen speler Tjaronn Chery stond in de basis bij 'QPR'. Hij speelde één helft mee.
In de eerste helft kwam FC Groningen op voorsprong door een doelpunt van Juninho Bacuna.

Penalty

Ongeveer twintig minuten na rust zorgde Cole Kpekawa er met een eigen doelpunt voor dat de score werd verdubbeld. Kort daarop maakte Jay Emmanuel Thomas de 2-1 voor de Engelsen. Ongeveer tien minuten later werd Danny Hoesen neergehaald in het strafschopgebied, waarna hij zelf de penalty verzilverde.
De volgende oefenwedstrijd voor FC Groningen is zaterdagmiddag om 15.30 uur in Hoogeveen. Sparta Rotterdam is dan de tegenstander.