Wat heeft Kopenhagen te bieden?

© Creative Commons/Stig Nygaard
Altijd al eens naar Kopenhagen gewild? De rechtstreekse lijnvlucht tussen Eelde en de Deense hoofdstad maakt dat een stuk makkelijker. We nemen je alvast mee naar Kopenhagen.
In deze hoofdstad wonen ruim een half miljoen mensen. Voornaamste trekpleister is het beeld van de kleine zeemeermin, al is het naastgelegen park ook zeker een bezoekje waard. Schrijver Hans Christian Andersen creërde de kleine zeemeermin in zijn sprookje 'De Kleine Zeemeermin'.
De Kleine Zeemeermin. Foto: Creative Commons/David Völgyes

Andersen viel in 1875 uit bed, raakte hierbij ernstig gewond en overleed in Kopenhagen. Zijn lichaam ligt begraven op begraafplaats Assistens, samen met andere bekende Denen uit die tijd.
De Nyhavn. Foto: Creative Commons/Lou Stejskal

De sprookjesschrijver had het goed bekeken en bezat een aantal panden in de Nyhavn. Deze nieuwe haven, zoals de letterlijke vertaling is, kent een rij gekleurde huizen aan het water met diverse restaurants en bars.
Paleis Rosenborg. Foto: Creative Commons/Dennis Jarvis

Ook attractiepark Tivoli wordt veel bezocht door Denen en toeristen. Het park is vergelijkbaar met de Efteling qua grootte, en ligt in het centrum van de stad. Daar vind je ook het paleis Rosenborg.

Lees ook: