Nijland volgt transfersoap rond Kostic met extra belangstelling

© JK Beeld
FC Groningen-directeur Hans Nijland volgt de ontwikkelingen rondom Filip Kostic met extra interesse. De voormalig speler van de Trots van het Noorden staat voor een transfer en dat kan Groningen een fijne bonus opleveren.
'Als Kostic verkocht wordt, dan is dat voor ons financieel interessant', zegt Nijland. 'Toevallig had ik vanochtend z'n zaakwaarnemer aan de lijn. Wat ik begreep, is dat een transfer aanstaande is.'

Zes miljoen euro

Kostic heeft FC Groningen twee seizoenen geleden zes miljoen euro opgeleverd. De club ontvangt bij een transfer 15% van alles boven die zes miljoen euro, meldt Nijland.
In Duitse media wordt momenteel gesproken over een transfersom van ongeveer veertien miljoen euro voor de flankspeler. Een snelle rekensom leert dat een transfer FC Groningen dan 1,2 miljoen euro op kan leveren.

HSV of Wolfsburg

Kostic staat nog onder contract bij het gedegradeerde VfB Stuttgart. Onder meer HSV en Wolfsburg uit de Bundesliga hengelen naar de diensten van Kostic. 'Voor Filip is zo'n stap natuurlijk mooi, maar ook voor ons', besluit Nijland.