Zijspanduo Matthijssen en Mollema Europees kampioen

© Eigen foto
Het zijspanduo William Matthijssen uit Alteveer en Sandra Mollema uit Stedum is in Vries Europees Kampioen grasbaan geworden. Dat meldt RTV Drenthe.
De combinatie was in de finale sterker dan de Duitse combinatie Venus/Heiss. Tot in de laatste ronde van de finale bleef het veld bij elkaar. Toen Matthijssen wat gas bij gaf hadden de andere combinaties daar geen antwoord op. Matthijssen/Mollema werden als eerste afgevlagd. Venus/Heiss werd tweede en de Duitsers Brandhofer/Zapf gingen met het brons naar huis.

Nummer vier

William Matthijssen won al drie keer de Europese titel. Hij deed dat in 2007, 2009 en 2011, samen met zijn zus Nathalie Matthijssen. Hij voegt daar nu een vierde EK-titel aan toe. 'Internationale wedstrijden rijden we al tegen dezelfde jongens en hebben we verscheidene gewonnen, dus we hebben wel een goeie kans. Maar het blijft gewoon moeilijk. Die ene wedstrijd moet alles goed kloppen.'

Geen opening

Traditioneel organiseerde Vries altijd de eerste grasbaanrace van het seizoen. Vorig jaar ging die race niet door in verband met het slechte weer. En ook dit jaar had Vries niet de opening van het grasbaanseizoen. De motorsportbond had Vries gevraagd om dit jaar de EK-finale zijspan te organiseren. 'Dat hebben we met twee handen aan gegrepen', zegt organisator Grietinus Dussel.
In totaal kwamen zo'n drieduizend mensen naar Vries om getuige te zijn van de EK-finale zijspan.