Het zijn onzekere tijden voor Rachid Traoré

Rachid Traoré met zijn begeleider Lianne van der Werf van het Alfa-college
Rachid Traoré met zijn begeleider Lianne van der Werf van het Alfa-college © RTV Noord
De talentvolle voetballer Rachid Traoré van amateurvoetbalvereniging Achilles 1894 verblijft nog altijd in een onzekere situatie. Traoré wordt met uitzetting bedreigd, maar na acht maanden Ter Apel verkeert Traoré nog altijd in onzekerheid.
Traoré verloor het hoger beroep tegen de uitzetting naar zijn geboorteland en sindsdien staat hij op de nominatie om te worden uitgezet. Eerdere acties van zijn school Alfa-college en zijn voetbalclub haalden niets uit.

Afleiding

'Het gaat naar omstandigheden goed met Rachid', zegt voorzitter Ronald Keen van Achilles 1894. 'Het is triest dat hij nog steeds niet weet waar hij aan toe is. Hij mag er wel uit, hij moet zich één keer per dag melden in het vertrekcentrum. Gelukkig voor hem begint vanavond de voetbaltraining, daar mag hij gewoon bij zijn.'

Niemandsland

De voetbaltraining is een van de vormen van ontspanning, tussen alle onzekerheid door. 'Het probleem is dat Rachid met anderen naar Nederland is gekomen en niet kan aantonen dat hij uit Burkina Faso komt. Hij is onlangs op de ambassade van Burkina Faso in Brussel geweest, maar ook daar kreeg hij geen papieren. Rachid zit eigen in een soort niemandsland.'

Ingewikkelde zaak

Er is een advocaat gevonden die naar de situatie van Rachid wil kijken. Doordat Burkina Faso hem niet erkent als burger, is de zaak erg ingewikkeld. 'Hopelijk komt er binnenkort meer duidelijkheid', zegt Keen.

Lees ook: