Politiek snapt niets van commotie Akkoord van Westerlee

© Archief RTV Noord
Storm in een glas water? Coalitiepartijen Gemeentebelangen in Veendam en CDA in Stadskanaal snappen niets van de commotie, die is ontstaan over het Akkoord van Westerlee.
Miljoenen

Volgens gebiedsregisseur Bert Middel dreigt Oost-Groningen miljoenen euro's mis te lopen als de raden van Veendam en Stadskanaal niet akkoord gaan met een hervorming van de werkvoorzieningsschappen Wedeka en Synergon. 'Anders zijn duizenden mensen de dupe', aldus Middel.

Positief

Het Stadskanaalster raadslid Aike Maarsingh (CDA) laat desgevraagd weten er helemaal niet op uit te zijn om de hakken in het zand te zetten.
'Wij hebben een zeer positieve houding. Wel willen wel als partij de puntjes op de i zien. We zijn als gemeenteraad immers verantwoordelijk voor de financiën. Ook willen we het beste voor de werknemers van de werkvoorzieningsschappen.'

Ongeduldig

Volgens Maarsingh zijn de zogeheten gebiedsregisseurs 'veel te ongeduldig'. Datzelfde gevoel heeft fractievoorzitter Christel Knot van Gemeentebelangen in Veendam. 'Wij zijn positief over het plan en dat is ook onze grondhouding.'

Druk

Commotie om niets dan? 'Kennelijk wil men de druk op dit plan zetten', zegt Knot. 'Ik vind dit dan ook een beetje een merkwaardige manier van zaken doen'.