Vlagtwedder samen met bende uit Gouda op inbrekerspad

© FPS/Jos Schuurman
Met de aanhouding van zestien verdachten, waaronder iemand uit Vlagtwedde, heeft de politie een groot aantal woning- en auto-inbraken opgelost. De bende opereerde door het hele land.
Gouda

Van de zestien verdachten zitten zes in de cel voor inbraak en diefstal. Daarnaast zijn tien andere verdachten gehoord, waaronder zes helers.
De meeste verdachten komen uit Gouda, op twee mensen uit Waddinxveen en Vlagtwedde na. Ze variëren in leeftijd van 17 tot 34 jaar.

Kluisjes

Bij een groot deel van de inbraken hadden de dieven het voorzien op bejaarden. Ze braken 's nachts de sleutelkluisjes open, terwijl de bewoners gewoon thuis waren en kwamen met de sleutel de woning binnen.
Soms doorzochten de dieven zelfs de slaapkamers terwijl de bewoners lagen te slapen.

Bestelbusjes

De Gouwenaars worden ook verdacht van zo'n zestig diefstallen uit bestelbusjes in Gouda en omgeving. Daarbij waren ze vooral op zoek naar gereedchap. Bij huiszoekingen zijn ruim 100 stuks gereedschap, sieraden, fotocamera's en een I-pad in beslag genomen.
Tijdens huiszoekingen in Vlagtwedde en Gouda is een hennepkwekerij ontdekt met 800 planten. Verder vond de politie vuurwapens, een stroomstootwapen, pepperspray en een kleine hoeveelheid harddrugs.