Marktplaats-oplichter uit Wildervank krijgt werkstraf

© Flickr/Images Money (Creative Commons)
In 37-jarige man uit Wildervank moet 240 werken en heeft één jaar voorwaardelijke celstraf gekregen voor een waslijst aan diefstallen, berovingen en internetfraude. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.
De man sloeg toe tussen 2012 en 2014. De oud-inwoner van Leeuwarden beroofde in die stad tot twaalf keer toe dezelfde drogisterij. Daar stal hij parfum. Daarnaast drukte hij zeven dozen poedermelk achterover bij een supermarkt in de Friese hoofdstad.

Internetoplichting

Daarnaast beroofde hij bij de pinautomaat op de Grote Markt in Groningen een vrouw van vijftig euro. In Emmen stal hij een reeks fietsen en nam hij laptops en parfum mee uit winkels.
Daarnaast werden zeker veertien mensen slachtoffer van internetoplichting door de man. Hij verkocht hen goederen via internet, maar leverde niks.

Drugsverslaving

De verdachte deed dit omdat hij teruggevallen was in zijn drugsverslaving en geld nodig had. Na 2014 is hij hiermee gestopt.
De rechter oordeelde daarom dat de man zich ook klinisch moet laten behandelen. Bovendien moet hij een schadevergoeding van ruim 1200 euro aan zijn slachtoffers betalen.