Hockeydames GHHC willen niet voor spek en bonen meedoen

De dames van GHHC promoveerden afgelopen seizoen
De dames van GHHC promoveerden afgelopen seizoen © Theo Sikkema/RTV Noord
De hockeydames van GHHC uit Haren zijn begonnen met de voorbereiding voor hun comeback op het hoogste niveau van Nederland. Coach Marc Materek vertelt dat ze het serieus aanpakken in Haren.
Positief is het feit dat Pam van Asperen is gebleven bij GHHC. De 21-jarige topscorer heeft meegetraind bij Laren maar heeft er toch voor gekozen om minimaal nog één jaar in Groningen te blijven.

Komst jeugdinternational

'Ook hebben we ons nog versterkt', vertelt Materek. 'Zo komt Laura van Weeren over van Hurley. Zij heeft ervaring op het hoogste niveau en is speelster van Jong Oranje.' De 19-jarige Van Weeren gaat studeren in Groningen.

Groningse versterking

Maar niet alleen speelsters uit het westen van het land komen GHHC versterken. Zo komt de Groningse Susan Keuning over van studentenhockeyclub GCHC. 'We kijken altijd om ons heen in de regio. We zijn blij met de komst van Susan Keuning', zegt Materek.

Vaker trainen

Naast nieuwe speelsters gaan de dames ook vaker trainen. 'De meeste teams trainen vijf of zes keer per week. Wij gaan nu ook vier keer trainen, want anders gaan we het heel lastig krijgen', aldus Materek.
De ploeg wil het komend seizoen in de hoofdklasse een rol van betekenis gaan spelen. Zo gaan de hockeysters de komende weken oefenen tegen grote hockeyclubs uit Nederland en Duitsland. 'We willen niet rechtstreeks degraderen. Alles boven de laatste plaats is goed, daar gaan we alles aan doen', besluit de 40-jarige coach.
De competitie begint voor GHHC op zondag 11 september.