Bijna twaalf miljoen extra voor energiepremie aardbevingsgebied

Iedereen die in aanmerking kwam voor de energiepremie in verband met aardbevingschade krijgt die ook. Dat is mogelijk nu het budget voor deze zogeheten waardevermeerderingsregeling is verhoogd van 124,6 naar 136,4 miljoen euro.
Dat betekent dat er voor alle aanvragers voldoende budget is voor de bijdrage van maximaal 4000 euro voor zonnepanelen of dubbel glas, of andere energiebesparende maatregelen. Ze moeten dan voldoen aan de voorwaarde dat de schade uiterlijk op 31 december 2015 ontstaan is, uiterlijk 31 januari 2016 gemeld bij het CVW en uiterlijk aangevraagd op 1 juli 2016.

Positieve beschikking

In totaal zijn er 37.651 aanvragen binnengekomen bij het SNN. Daarvan hebben nu 34.031 aanvragers een positieve beschikking ontvangen. Er wachten nog 2.243 aanvragers op een beschikking. De meeste aanvragen komen uit de stad Groningen, daarna komen de meeste aanvragen vanuit Delfzijl.

Nieuwe regeling

Nationaal Coördinator Hans Alders is inmiddels bezig met het opzetten van een nieuwe regeling voor iedereen die niet onder de oude waardevermeerderingsregeling valt. Daarvoor kan hij putten uit het duurzaamheidsbudget van 165 miljoen euro. Hij verwacht die regeling dit najaar te kunnen presenteren.