Ex-gedetineerde toch terug in Westerhave

De man die anderhalve week geleden voor zijn eigen veiligheid uit het voormalige verzorgingshuis Westerhave in Wildervank was gehaald, is maandag weer teruggekeerd. De man wil er weer wonen.
De man, een voormalig gedetineerde, werd door een groep bewoners en mogelijk ook mensen van buiten bedreigd, omdat zij zich juist door hém geïntimideerd voelden.

Overlastveroorzaker

De man zou al meer dan een jaar voor overlast zorgen in het complex. Zo zou hij banden hebben lek gestoken van een Wedeka-busje, een bewoner bij de keel hebben gegrepen en zouden bewoners vanwege zijn gedrag zijn verhuisd.

Dreigend

Bij het opstootje destijds sneuvelde een ruit. De sfeer was zo dreigend dat de politie hem meenam, met het advies even weg te blijven. Nu is hij dus weer terug, tot ongenoegen van de andere bewoners.
De politie was maandagmiddag aanwezig om het gebeuren in de gaten te houden. Een huilende vrouw zei tegen de agent zich niet veilig te voelen. Enkele andere bewoners delen die mening.
De eigenaar van het pand, vastgoedbeheerder Havos, ziet de man ook liever gaan, maar zegt op dit moment weinig te kunnen doen.

Lees ook: