Vandalen richten ravage aan in jeugdsoos

Onbekenden hebben afgelopen week een ware ravage aangericht in het multifunctioneel gebouw van jeugdsoos Hardbeat en de ijsbaan in Wagenborgen.
De inbrekers hebben niet alleen schade aangericht aan het gebouw en de inboedel, maar ook zijn er twee brandblussers met poeder leeggespoten. Daardoor is vermoedelijk alle bedrading aangetast en is het niet mogelijk het gebouw de komende tijd te gebruiken.

Drank en geluidsinstallaties weg

Ook zijn er twee geluidsinstallaties gestolen en namen de dieven bijna de complete drankvoorraad mee.
'Ze hebben alleen nog twee blikjes sinas laten staan', zegt Menno Weemhof. Hij is bestuurslid van de ijsvereniging en Vereniging Dorpsbelangen en betrokken bij de Kinderspeelweek in Wagenborgen, die het gebouw ook gebruikt.
Sporenonderzoek
Volgens Weemhof zijn de inbrekers binnengekomen door een deur aan de achterzijde van de kantine te forceren. 'Zaterdagavond zou de jeugdsoos opengaan. Toen werd de puinhoop ontdekt.'

Bij de politie is inmiddels aangifte gedaan van de inbraak. Zondag heeft de technische recherche sporenonderzoek verricht.
'Daarbij zijn meerdere sporen gevonden. We hopen dat die naar de daders leiden, of dat de daders zichzelf melden', zegt Weemhof. 'De inbrekers kenden de weg. Ze hebben alleen die deuren opengebroken waar wat te halen viel.'

Niet verzekerd

Weemhof heeft nog geen idee van de totale schade. 'Maar ze hebben alleen al zo'n 500 tot 1000 euro aan boodschappen meegenomen. Alles van waarde is weg. En daar komt dan nog de schade aan het gebouw en de inboedel bij.'
Volgens Weemhof zijn de meeste gebruikers van het pand ook niet verzekerd, omdat dat te duur was. 'Ik hoop dat de jeugdsoos deze klap nog te boven komt, want die heeft amper vet op de ribben.'

POW-feesten

De ruimtes in het multifunctioneel gebouw aan De Elzen worden door verschillende verenigingen in Wagenborgen gebruikt.
Door de inbraak moet in elk geval de organisatie van de POW-feesten, die komend weekend worden gehouden, met spoed op zoek naar andere ruimte.
Ook de Proostmeerloop, op 3 september, dreigt de dupe te worden van de diefstal van de geluidsinstallaties van de jeugdsoos en de Kinderspeelweek.