Nijestee geeft bewoners Kamperfoeliestraat nog één kans

Woningcorporatie Nijestee heeft een aantal bewoners van de Kamperfoeliestraat een laatste waarschuwing gegeven. Aanleiding voor de laatste waarschuwing is de onrust en burenoverlast die de straat in de stad Groningen teistert.
Directeur Pieter Bregman bevestigt dat er klachten zijn over overlast in de straat. 'We hebben de afgelopen tijd verschillende klachten gekregen over burenoverlast. Die klachten nemen we serieus. We willen dat het zo rustig mogelijk is op straat zodat iedereen er prettig kan wonen.'

Privacy

Naar aanleiding van de overlast is de laatste waarschuwing de deur uitgegaan. Het gaat om enkele adressen, geeft Bregman aan.

Goedschiks oplossen

Nijestee hoopt het probleem goedschiks op te lossen. 'Pas in uiterst instabiele gevallen worden mensen uit hun woning gezet', zegt Bregman. 'We proberen uit te vissen waar de angel zit en met die mensen willen we om tafel gaan zitten. Het wijkteam gaat daar op korte termijn mee bezig.' Pas in de uiterste situatie stapt de woningcorporatie naar de rechter. Bregman: 'dat gebeurt als bewoners onophoudelijk en onverbeterlijk overlast veroorzaken'.

Lees ook: