Shirts voor veiling goede doel van Voetbalkamp Groningen zijn verdwenen

Voetbalkamp Groningen zit in zak en as. De organisatie heeft veel tijd en moeite genomen om shirts van Arjen Robben, Eric Botteghin en Joël Veltman te verzamelen voor een veiling voor het goede doel. Maar nu zijn de shirts sinds maandagmiddag weg.
Organisator Bas Eimers kan het allemaal nog niet geloven. 'We hebben alles op de kop gezet. We gaan ervan uit dat iemand ze heeft gestolen. En dat is heel erg zuur. Zeker als je bedenkt hoeveel tijd en moeite het gekost heeft om aan de shirtjes gekomen. Het is een heel hard gelag.'
Al sinds 1984 wordt het Voetbalkamp Groningen georganiseerd. Op sportpark Esserberg doen ook dit jaar weer bijna 250 kinderen mee.

Goede doel

Naast het voetbalplezier voor de kinderen uit Groningen en omstreken wil de organisatie iets terug doen voor de maatschappij. Een oud-deelneemster komt op het idee om geld in te zamelen voor de Favela Street Foundation. Zij helpen kansarme kinderen in favela's om te kunnen voetballen.

Nogmaals schenken

De organisatie heeft de deelnemende voetballers gevraagd of ze nogmaals iets kunnen schenken voor de veiling, die vrijdag plaatsvindt. 'FC Groningen heeft al toegezegd om met een nieuw shirt te komen. We gaan alles uit de kast trekken om de veiling alsnog succesvol te laten worden', besluit Eimers optimistisch.