Wetenschappers puffen en steunen op hete werkplek

Grote kantoorgebouwen hebben tegenwoordig bijna allemaal wel airconditioning. Maar dat geldt niet voor alle panden van de Rijksuniversiteit Groningen.
Op de vijfde verdieping van het Harmoniecomplex in hartje stad zweten wetenschappers peentjes. Ze zitten onder het platte dak en hebben de hele dag de zon op de ramen.

'Haast niet te doen'

Dat is best wel een beetje afzien. Universitair docent Hans Meijer: 'Dit zijn de dagen waar op deze verdieping de hitte zo hard stijgt dat het bijna niet te doen is om hier te werken. Het is behelpen. Ik heb een ventilator aanstaan en de schermen naar beneden.'

Lange broek

Een deel van de wetenschappers zoekt verkoeling buiten het gebouw door bijvoorbeeld thuis te werken. Dat kan, omdat het academisch jaar nog niet is begonnen en er dus weinig afspraken met studenten staan.
Als ze er wel zijn is het netjes in lange broek. 'Ik vind het eigenlijk als je in een officiele functie bent op de universiteit not done om in korte broek en op slippers te komen.'

Kamer delen

Overigens zijn er ook gangen met wel airconditioning in het Harmoniegebouw. Maar daar moeten de wetenschappers dan weer een kamer delen.

Lees ook: