Alles is kapotgegaan in volgestroomde garage

Alles wat er in zijn garage stond, is kapot. De stortbui van zaterdagnacht heeft forse schade aangericht bij Jan Boelens in Hoogezand.
De garage van Boelens ligt onder zijn huis aan de Elzenweg. Toen de regen met bakken uit de lucht kwam, was er geen houden meer aan. Het water stroomde via een helling naar beneden.


Anderhalve meter

Boelens probeerde nog in allerijl een geul te graven om het water te laten weglopen en blokkeerde de toegang met graszoden. Dat kon niet voorkomen dat het water tot anderhalve meter hoog in zijn garage kwam te staan. De brandweer heeft het weggepompt.


Cementmolen

Alles wat rest is een modderpoel. Boelens is al sinds half twee in de nacht in de weer met het schoonmaken van de garage. Voor zijn woning staat een container met daarin alle kapotte spullen: Onder meer een vriezer, cementmolen, lasapparaat.


Voordeel

De Hoogezandster vat het nog licht op. Hij ziet het als een goede reden om in ieder geval de garage eens grondig op te ruimen. 'Elk nadeel heeft zijn voordeel, zegt men wel.' Hij is in overleg met zijn verzekeringsmaatschappij over compensatie.