FC Groningen pakt zwaarbevochten punt in Eindhoven

FC Groningen heeft zondagmiddag op knappe wijze een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen PSV. Na een rode kaart voor Bacuna speelde de FC een uur lang met een man minder, maar wist de stand op 0-0 te houden.
Rode kaart

In de beginfase waren beide ploegen aan elkaar gewaagd met een licht overwicht voor de Eindhovenaren. Het wedstrijdbeeld werd volledig op zijn kop gezet toen Juninho Bacuna na dik een half uur spelen zijn tweede gele kaart kreeg en van het veld moest.

Strafschop

PSV voerde de druk meteen op en kreeg vlak voor de rust een strafschop. Hateboer maakte een lichte overtreding op Narsingh en Nijhuis wees naar de stip. Padt bleef rustig op de zwakke inzet van Luuk de Jong en stompte de bal weg.

Overleven

In de tweede helft was het louter overleven voor de FC. PSV was onnauwkeurig in de afwerking en Padt haalde enkele knappe ballen uit zijn doel. Ook de blessuretijd van zeven minuten kwam de formatie van Faber ongeschonden door. Zo pakte Groningen op miraculeuze wijze het eerste punt van het seizoen.