Groningen Swim Challenge haalt 80.000 euro op voor goede doel

De derde editie van de Groningen Swim Challenge heeft een recordbedrag van 80.000 euro opgeleverd voor het UMCG Kanker Researchfonds.
Nog een record was het deelnemersaantal van 93 zwemmers.
Al om 5.30 uur in de ochtend gingen de eerste zwemmers in Zoutkamp het water in. In estafettevorm moest er ruim 33 kilometer naar de binnenstad van Groningen worden afgelegd.

Eerste editie City Swim

Naast de Swim Challenge werd er ook voor het eerst een City Swim gehouden. Ruim vijftig mensen schreven zich in voor de tocht van anderhalve kilometer door de Groningse grachten. Voetballer Arjen Robben, wielrenner Bauke Mollema en wethouder Paul de Rook spraken de zwemmers nog wat moed in.
Al vlot na de finish werd het opgehaalde bedrag voor het UMCG Kanker Researchfonds bekendgemaakt. Iedere zwemmer zocht voor de zwemuitdaging sponsoren voor het goede doel.

'Heel Groningen Zwemt'

Naast het geld van de deelnemers zamelden Groningse zwembaden en zwemverenigingen ook een bedrag in voor het kankeronderzoek. Onder de noemer 'Heel Groningen Zwemt' lieten de zwembaden zien de Swim Challenge te steunen.

De '4 Mijl op het water'

Het uiteindelijk gepresenteerde bedrag was 80.000 euro. 'Een schitterend bedrag', zei voorzitter Neal Haan na de finish. 'In drie jaar is de opbrengst van de Groningen Swim Challenge gegroeid van 25.000 naar 80.000 euro.
'Het laat zien dat dit evenement ontzettend veel potentie heeft. Onze ambitie is om uit te groeien tot de 4 Mijl op het water. Dat er volgend jaar weer een Groningen Swim Challenge wordt georganiseerd staat dan ook buiten kijf!', zegt de voorzitter.