Weer meer internationale studenten voor RUG

© Flickr/Bert Kaufmann (Creative Commons)
De Rijksuniversiteit Groningen ontvangt bij de aanvang van het collegejaar op 1 september meer internationale studenten dan in de voorgaande jaren. Het aantal is met zo'n 300 toegenomen.
Verwelkomde de RUG in september vorig jaar nog 2000 internationale studenten: dit jaar zijn het er 2300. De groei zit er flink in: in 2014 ontving de RUG aan het begin van het jaar nog 1800 buitenlandse studenten. Elk jaar groeit het aantal zo'n tien procent.

115 landen

In totaal zijn er nu zo'n 5500 internationale studenten die een studie aan de RUG volgen, al worden de ongeveer 800 studenten die een kortstondig programma of een uitwisselingsprogramma volgen, daarbij nog niet opgeteld. De studenten komen uit 115 landen.

Engelstaligheid zorgt voor toename

De toename van het aantal buitenlandse studenten is te danken aan de toename van Engelstaligheid in de vakken. Volgens woordvoerder Maarten Dikhoff is de Engelstalige studie psychologie bijvoorbeeld erg populair bij Duitse studenten en is de belangstelling voor de opleiding Natuurkunde hoger dan voorheen, nu die in het Engels wordt gegeven.