OR RTV Noord hoopt dat Dekker bezuinigingsplan alsnog indient

De ondernemingsraad (OR) van onder meer RTV Noord vraagt staatssecretaris Sander Dekker alsnog de bezuinigingswet voor de regionale omroepen in te dienen.
Het gezamenlijke plan van de regionale omroepen dreigt te mislukken omdat het maar wordt gesteund door vijf omroepen. In totaal zijn er dertien regionale omroepen. RTV Noord is een van de omroepen die het plan wel steunt.

Soap

In een open brief noemen de OR'en van de vijf omroepen het overleg tussen de omroepen een 'soap'. 'Het fundament voor samenwerking, onderling vertrouwen, ontbreekt.' Volgens de omroepen houdt een aantal bestuurders zich niet aan de afspraken.

Pijnlijk

OR-voorzitter van RTV Noord Jans de Boer reageert dan ook teleurgesteld. 'Het werd pijnlijk duidelijk dat er een aantal omroepen gewoon niet samen willen werken. Ze denken alleen maar aan zichzelf. We blijven zo dertien eilanden houden.'

Gespaard

De omroepen hadden gezamenlijk een bezuinigingsplan ingediend waarbij de redacties zo veel mogelijk werden gespaard. Zo zouden ze bijvoorbeeld personeelszaken en technische faciliteiten delen.

Banenverlies

Als het plan definitief mislukt, heeft dat grote gevolgen voor onder meer de nieuwsredactie van RTV Noord. Volgens de OR verdwijnen er dan meer banen dan noodzakelijk.
De enige omroepen die het bezuinigingsplan steunen, zijn behalve RTV Noord ook Omroep Flevoland, RTV Utrecht, RTV Noord-Holland en RTV Rijnmond.
Zie hier voor de open brief.

Lees ook: