Provincie maakt zich zorgen over bezuinigingen RTV Noord

© RTV Noord / Nico Swart
De provincie Groningen maakt zich zorgen over de bezuinigingen op de regionale omroep, nu blijkt dat de bijbehorende kostenbesparingen achterwege blijven.
De provincie stond achter de bezuinigingsplannen, onder voorwaarde dat de omroepen zouden gaan samenwerken. Maar die samenwerking is van de baan.
Daardoor moet RTV Noord nu voor ruim een miljoen euro snijden in de eigen nieuwsorganisatie. Dit is volgens gedeputeerde Fleur Gräper (D66) niet volgens de afspraak.

Efficiëntieslag

'Wij zullen daarom opnieuw het Rijk erop wijzen dat wanneer die efficiëntieslag niet gerealiseerd wordt, het vreemd is dat omroepen zoals RTV Noord die bezuinigingen wel moeten doorvoeren', zegt Gräper.
Gräper zegt namens de provincie verder niet veel meer voor RTV Noord te kunnen betekenen. 'We hebben geen formele relatie meer met RTV Noord. Die verantwoordelijkheid is inmiddels overgedragen aan het Rijk. Wij hebben ook de financiële middelen niet meer.'

Belangrijk

'Wij vinden als provincie regionale media heel belangrijk. Daarom hebben we ook een pot van een ton beschikbaar gesteld voor onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Daar kan RTV Noord een aanvraag voor indienen', besluit Gräper.