Vandaal uit Ulrum moet eerst langs psychiater

© Jos Schuurman/FPS
Wat er nou precies met de 20-jarige verdachte uit Ulrum aan de hand is, dat weet eigenlijk niemand. Hem wordt een fiks aantal vernielingen verweten in Ulrum en Leens, tussen januari en april vorig jaar.
De man hoorde bij een groepje herrieschoppende jongeren dat onder invloed van drank en drugs massaal vernielingen aanrichtte in de dorpen. 

Brandblusser

De man zou met een kameraad onder meer een brandblusser hebben leeggespoten in het verzorgingstehuis waar zijn oma woonde. Ook wordt hij verdacht van het slopen van regenpijpen, ruiten ingooien bij een drukkerij en brandstichting in een speeltuin. 
De Ulrumer bekende grotendeels wat hem werd verweten, zij het nogal onverschillig. Waarom hij met zijn vrienden nou zo veel overlast veroorzaakte, kon hij eigenlijk niet vertellen. 

Psychiater

Daarom stelde de officier van justitie voor eerst diepgravender onderzoek te doen naar wat er psychisch met de jongeman aan de hand is. Dat wilde hij zelf ook wel weten, gaf hij schoorvoetend toe. 
De rechters stemden in en zo kon het dat de officier wel aangaf dat ze alles bewezen achtte, maar nog geen eis op tafel legde. Dat komt pas als de verdachte met een psychiater heeft gepraat. De streefdatum voor de volgende zitting is 22 december.