Wilde waddenoesters gaan naar Italiaans eetfestijn

Gefrituurde zeewier, bereid door Koreaanse monniken, veganistische kaasballetjes uit Libanon en... wilde waddenoesters uit Lauwersoog. Ze zijn allemaal te vinden op Salone del Gusto, het grootste slowfoodfestijn ter wereld in Turijn.

Twaalfduizend oesters
In Lauwersoog, bij proeflokaal 't Ailand, worden twaalfduizend wilde waddenoesters zorgvuldig verpakt. 'De grootste klus komt straks in Turijn', lacht Jan Geertsema. 'Daar moeten ze één voor één worden opengemaakt.'

Blote zeemeermin
Geertsema gaat al voor de zesde keer naar Turijn. 'Normaal is het overdekt en komen er zo'n 350.000 bezoekers, maar dit keer is het in de openlucht en doet heel Turijn mee. We zullen dus wel wat bekijks krijgen, helemaal met ons nieuwe verpakkingsmateriaal met de blote zeemeermin', zegt Geertsema.

Voor wie naar Italië wil afreizen om al dit lekkers te proeven: Salone del Gusto is van 22 tot en met 26 september.

Naar de website van Salone del Gusto
Meer over dit onderwerp:
LAUWERSOOG
Deel dit artikel:

Recent nieuws