Marga Kool wordt onderhandelaar voor Haren

De Drentse oud-bestuurder en schrijfster Marga Kool gaat de belangen behartigen van de Harense bevolking tijdens fusiegesprekken met de gemeenten Groningen en Ten Boer.

De provincie wil een vertegenwoordiger voor Haren, omdat die gemeente weigert nadere fusieafspraken te maken.

Zwaar financieel toezicht
Gedeputeerde Patrick Brouns besloot eerder dat de gemeente Haren om tafel moet met de gemeenten Groningen en Ten Boer om tot een fusie te komen.

Het college van Haren wil dit niet en staat daarom nu onder zwaar financieel toezicht. Dat betekent dat de gemeente zelf geen beslissingen kan nemen die financiële consequenties kunnen hebben voor de nieuwe gemeente.

'Moest wel even nadenken'
Kool heeft niet gelijk 'ja' gezegd toen het provinciebestuur met het verzoek kwam. 'Ik heb er goed over nagedacht en over gepraat met verschillende mensen. Het feit dat ik mocht bepalen wat ik precies mag doen, heeft mij over de streep getrokken', laat ze in een reactie weten.

Gesprek met OR
De bestuursovereenkomst tussen de drie gemeenten moet in december klaar zijn. Brouns heeft donderdag een gesprek met de Ondernemingsraad van de gemeente Haren. Dinsdag had hij reeds telefonisch contact. In dit gesprek werd duidelijk dat een vertegenwoordiger namens die gemeente wenselijk is.

Het gemeentebestuur van Haren heeft de benoeming van Kool ter kennisgeving aangenomen.

Lees ook:
- Gedeputeerde: 'Pijnlijk dat Haren er niet bij was'
- Schmaal: 'Herindelen moet van onderaf komen'
- COELO: 'Zwakke financiële positie Haren geen reden voor gemeentelijke herindeling'
Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws