Reizigers stranden in Kopenhagen na annuleren vlucht

De ochtendvlucht van Kopenhagen naar Groningen is woensdagochtend uitgevallen. Het vliegtuig van luchtvaartmaatschappij Nordica had technische problemen. Hierdoor zijn acht reizigers gestrand in de Deense hoofdstad.

Volgens een woordvoerder van Groningen Airport Eelde wordt er hard gewerkt om de gestrande reizigers naar Groningen te halen. 'We overleggen samen met de passagiers hoe ze weer in Groningen komen. Dat kan via een andere route of via de middagvlucht vanuit Kopenhagen.'

Ook gestrande reizigers in Groningen
De ochtendvlucht van Groningen naar Kopenhagen is ook uitgevallen. Hier zouden 21 reizigers gebruik van maken. Ook voor hen wordt een oplossing gezocht, laat Groningen Airport Eelde weten.

De technische problemen waren voor de start al bekend. 'Uit veiligheidsoverwegingen heeft de luchtvaartmaatschappij daarom besloten niet te vertrekken.'

Nieuwe lijnvlucht
De vlucht van en naar Kopenhagen is nog maar net van start. Maandagochtend landde het eerste vliegtuig in Eelde. De vluchten worden uitgevoerd door Nordica, een luchtvaartmaatschappij uit Estland. De vluchten gaan zes dagen per week, maandag tot en met vrijdag twee keer per dag, 's ochtends en 's avonds. Zondag gaat de vlucht één keer per dag. Alleen zaterdag wordt er niet gevlogen.

De lijnvlucht naar Kopenhagen is een zogenoemde hub-verbinding. Vanuit Kopenhagen is het mogelijk om verder te vliegen naar bijvoorbeeld China en de Verenigde Staten.

Lees ook:
- Eerste vliegtuig uit Kopenhagen landt in Eelde
- Hoe goedkoop is de vlucht Eelde-Kopenhagen?
- Wat heeft Kopenhagen te bieden?
Meer over dit onderwerp:
groningenairporteelde KOPENHAGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws