Geen zaken kindermishandeling meer op wachtlijst

De wachtlijst bij het meldpunt voor kindermishandeling en huiselijk geweld in Groningen is weggewerkt.

Dat schrijven burgemeester en wethouders van de stad aan de gemeenteraad.

Afgelopen december stonden er tachtig zaken van mogelijke kindermishandeling op de wachtlijst. De Inspectie Jeugdzorg en de Inspectie voor de Gezondheidszorg vonden dat onacceptabel.Veilig Thuis

Sinds 1 januari 2015 zijn het Advies-en Meldpunt Kindermishandeling en het Steunpunt Huiselijk Geweld samengegaan in de nieuwe organisatie Veilig Thuis. Beide inspecties lichtten vorig jaar de nieuwe organisatie door. Veilig Thuis scoorde op een aantal punten onvoldoendes; de wachtlijst was daar één van.

Om de wachtlijst weg te werken is vervolgens extra personeel aangenomen. In juni stonden er nog veertien zaken in de wacht, in augustus geen enkele meer.

Herkeuring
Inmiddels hebben de inspecties de organisatie opnieuw beoordeeld. Veilig Thuis scoort nog op twee punten een onvoldoende. Dit gaat om de bereikbaarheid buiten kantooruren. Dat is volgens het gemeentebestuur inmiddels verbeterd.

Landelijk is er nog discussie over de vraag of ook een vertrouwensarts altijd bereikbaar moet zijn. Hier komt nog een voorstel over van alle Veilig Thuis-organisaties en de Vereniging Nederlandse Gemeenten.
Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws