Lycurgus is komend seizoen ambitieuzer dan ooit tevoren

Alle drie de prijzen moeten gewonnen worden en het liefst moet ook nog de poulefase van de Champions League worden bereikt. Bij de volleyballers van Abiant/Lycurgus is de druk groter dan ooit.

Tijdens de jaarlijkse spelerspresentatie dinsdagmiddag was het vertrouwen groot bij de Groningers.

Promotie voor de stad
Ten eerste wil Lycurgus de supercup, de beker en de landstitel prolongeren. Daarnaast aast de landskampioen op Europees succes. 'Het zou fantastische promotie zijn voor de stad en heel Nederland om iets te kunnen laten zien in de Champions League', vertelt coach Arjan Taaij.

Valkuilen
Ondanks al het optimisme zijn er uiteraard ook valkuilen. 'Iedereen denkt dat we Zwolle volgende week even gaan oprollen', zegt speler Auke van der Kamp. 'Dat gaan we ook wel doen, maar we moeten er voor zorgen dat we een show weg gaan geven', besluit de 21-jarige student.

Aanvoerder
Tot slot maakte Taaij na afloop van de spelerspresentatie bekend dat Wytze Kooistra de nieuwe aanvoerder is. Hij volgt de vertrokken Dennis van der Veen op.

Volgende week zondag begint Lycurgus het seizoen met de wedstrijd om de supercup tegen VC Zwolle. Het duel wordt gespeeld in Doetinchem.
Meer over dit onderwerp:
sport lycurgus GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws