'Wethouder Lindeman gedraagt zich als een zonnekoning'

Wethouder Ger Lindeman van Hoogezand-Sappemeer meent als een soort zonnekoning of zonnewethouder om te kunnen gaan met zijn verantwoordelijkheden. Dat stelt de fractie Roodgewoon in de raad van Hoogezand-Sappemeer. De partij vindt dat Lindeman zijn zin doordrukt zonder te luisteren naar de inwoners.

Zonnepark
Roodgewoon doelt op de houding van Lindeman bij de realisatie van een groot zonnepark bij Sappemeer, aan de noordkant van de A7. Dat park, dat een idee is van het bedrijf Powerfield, zou met vierhonderdduizend zonnepanelen de grootste in zijn soort zijn.

Haast
De gemeente heeft haast met de goedkeuring van het project, omdat het park valt of staat met de toekenning van een 'SDE-subsidie' van het Rijk. De aanvraag voor die subsidie moet voor 1 oktober zijn ingediend, vergezeld van een vergunning van de gemeente.

'Onzorgvuldig'
Maar volgens omwonenden van de beoogde locatie en de fractie van Roodgewoon gaat de gemeente onzorvuldig om met de procedure. Zo zou een deel van de betrokken bewoners niet uitgenodigd zijn voor een informatieavond. Ook zou er te weinig en te onduidelijke informatie beschikbaar zijn voor mensen die bezwaar willen maken.

Vragen
Roodgewoon heeft schriftelijke vragen gesteld over de kwestie. Zo wil fractievoorzitter René Rook weten waarom een groot deel van de informatieverstrekking aan de bevolking is overgelaten aan het bedrijf Powerfield zelf. Ook vraagt de partij zich af hoe het plan past in het streven van de gemeente om waardevolle landbouwgrond en het Gronings landschap te beschermen.
Meer over dit onderwerp:
HOOGEZAND
Deel dit artikel:

Recent nieuws