OM eist vier maanden cel voor babbelende oplichter

Tegen een 28-jarige man uit het Gelderse 's-Heerenberg is vier maanden cel geëist. Dat gebeurde donderdag voor de rechtbank in Groningen. De man wordt verweten dat hij vorig jaar september in Groningen met een babbeltruc een hoogbejaard stel een bankpas met pincode ontfutselde. Met de gestolen pas werd 1200 euro gepind.

Het bejaard echtpaar kreeg die dag bezoek van iemand die zei dat hij bij de waterleidingmaatschappij werkte. Overrompeld door dit bezoek gaf de vrouw haar pincode af. Ze zei dat ze haar bankpasje in haar tas in de gang bewaarde. Na het uitlaten van de man was de tas weg. De vrouw belde de bank en hoorde dat er geld van de rekening was gehaald.

Op de foto
De man was tijdens het pinnen door een beveiligingscamera op de foto gezet. Hij is vaker voor vergelijkbare feiten veroordeeld en zit momenteel een celstraf van achttien maanden uit. De man zwijgt tot op de dag van vandaag.

De Gelderlander werd ook verweten dat hij in diezelfde periode als 'gemeente-medewerker' bij een bejaarde Stadjer een gaslek veinsde. Alle kostbaarheden moesten worden verzameld, omdat er explosiegevaar dreigde. De bewoner zette zijn muntenverzameling, met een waarde van bijna vier ton, klaar. De verzameling verdween samen met de 'medewerker' in een onbewaakt ogenblik. Volgens de officier is er te weinig bewijs voor een veroordeling van de diefstal van de muntenverzameling en vroeg de Gelderlander hiervan vrij te spreken.
Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws