Justitie wil potloodventer achter de tralies

Een 43-jarige potloodventer uit Ten Boer hangt een celstraf 180 dagen, waarvan 165 dagen voorwaardelijk boven het hoofd. Dat is de eis van de officier van justitie. Die stelde aan de rechtbank voor de man ook een werkstraf van 140 uur op te leggen en dat hij de komende zes maanden onder elektronisch toezicht staat.

De Tenboerster reed bij Bedum in zijn auto naast fietsende tienermeisjes en toonde zijn geslacht dat hij had ontbloot. Enkele meisjes noteerden een deel van het kenteken van de wagen. Dit gebeurde in de periode van september 2015 tot mei van dit jaar. Vijf meisjes deden uiteindelijk aangifte, waarbij een meisje twee keer met de man was geconfronteerd.

Poedelnaakt
Wie de potloodventer was, werd uiteindelijk duidelijk toen een vrouw met haar hond wandelde en een buurtgenoot naakt en masturberend in de deuropening zag staan. De vrouw stapte naar de politie.

De man had een auto in zijn bezit waarvan het kenteken overeen kwam met de delen die door enkele meisjes waren doorgegeven.

De man zei dat enkele verwijten klopten. Een deel wist hij niet meer te herinneren. Wat de officier betreft ondergaat de man een klinische behandeling en moet hij een van de slachtoffers een schadevergoeding van 250 euro betalen.
Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws