Westerwolde ligt op schema met 'afspraakbanen'

Het creëren van gemeentelijke banen voor mensen met een arbeidsbeperking ligt in Vlagtwedde en Bellingwedde goed op schema. Dat blijkt uit cijfers van het Vlagtwedder college van B en W.

Het gaat om zogeheten 'afspraakbanen'. In Vlagtwedde betreft het vooral functies bij de receptie en de administratie.

Zeven arbeidsplaatsen
Vlagtwedde en Bellingwedde, die straks de nieuwe gemeente Westerwolde vormen, hebben in totaal meer dan 7 fte aan afspraakbanen ingesteld: Vlagtwedde 5,8 fte en Bellingwedde 1,5 fte.

In het Sociaal Akkoord hebben de overheden en bedrijfsleven afgesproken extra banen te creëren voor mensen die die niet in staat zijn om een inkomen te verdienen op het wettelijk minimum.

Die banen komen boven op de normale aantal werknemers van een overheid of bedrijf, zodat ze niet ten koste gaan van reguliere werkgelegenheid.

'Tandje erbij'
Wethouder Seine Lok van Vlagtwedde is tevreden over de prestaties van de twee gemeentelijke organisaties, maar hij hoopt ook dat het bedrijfsleven een tandje kan opschakelen.

In het Sociaal Akkoord is afgesproken dat overheden eenderde van de afspraakbanen creëren en de bedrijven tweederde.

Lok gaat tijdens bijeenkomsten met ondernemers er nog eens op aandringen dat ook zij moeten proberen mensen met een arbeidsbeperking een plek te geven.
Meer over dit onderwerp:
VLAGTWEDDE
Deel dit artikel:

Recent nieuws