Ambtenaren luchten hun hart bij Brouns

'Een goed overleg'. Zo noemen zowel gedeputeerde Patrick Brouns als Martijn Lanjouw van de ondernemingsraad van de gemeente Haren het gesprek van donderdag over de herindelingsperikelen.

De in totaal 150 ambtenaren maken zich zorgen om de eigen belangen, nadat hun gemeenteraad besloot niet meer over een eventuele fusie met Groningen en Ten Boer praten.

'Ze hebben hun zorgen en wensen op tafel gelegd. We hebben afgesproken dit over te brengen aan het verbindingspersoon', zegt Brouns. Indien nodig volgt een gesprek met Marga Kool, de onderhandelaar waar Brouns op doelt.

Het Harener college weigert mee te werken aan het onderhandelingswerk van Kool. Brouns noemt dit 'zorgwekkend', maar zegt dat informatie uit eerdere gesprekken over de herindeling voldoende is voor Kool om goed beslagen ten ijs te komen.

'Er is veel onduidelijkheid'
Lanjouw zat namens de ondernemingsraad (OR) van Haren aan tafel bij Brouns donderdagavond. Hij is blij met bemiddeling. 'De functies staan op het spel; er is veel onduidelijkheid. We zijn blij dat we gehoord worden. Volgens ons is het niet mogelijk niet aan tafel te gaan in dit proces.'

De Harener OR is inmiddels in 'informeel' gesprek met de OR van buurman Groningen. Mogelijk leidt dit tot een gezamenlijke 'bijzondere ondernemingsraad'.

'Herindelingsadvies komt gewoon in januari'
Brouns verwacht niet dat de herindelingsheisa leidt tot vertraging. De minister kan zoals gepland in januari een herindelingsadvies verwachten.

Lees ook:
- Marga Kool wordt onderhandelaar voor Haren
- Gedeputeerde: 'Pijnlijk dat Haren er niet bij was'
- Ambtenaren Haren zoeken steun bij Brouns
Meer over dit onderwerp:
HAREN
Deel dit artikel:

Recent nieuws