Doorstart HEMA Appingedam verloopt zonder grote problemen

De HEMA in Appingedam heeft vorige week een doorstart gemaakt. De winkel is overgenomen door franchisenemer Reinier Doornbos die Hema-winkels runt in Bedum, Delfzijl en Leek.
Volgens Doornbos is de doorstart zonder al te grote problemen verlopen en zijn de klanten blij dat de winkel weer open is.

'Mensen reageren positief'

'Vorige week vrijdag zijn we weer open gegaan. Dat viel samen met het vijftigjarige bestaan van de HEMA in Delfzijl. Daar hebben we ook naar toegewerkt. We hebben heel hard moeten werken om de winkel weer op orde te krijgen maar we gaan er voor zorgen dat deze winkel weer op de kaart komt te staan. De mensen reageren in ieder geval erg positief en daar doe je het toch voor.'

Fris team

Doornbos heeft van het voormalige winkelpersoneel één medewerker overgenomen. 'Met de overige vier, vijf personeelsleden zijn we nog in gesprek om te kijken of ze in één van de andere vestigingen kunnen werken of dat er iets anders bedacht moet worden. Ik wil in ieder geval af van de oude bedrijfscultuur en ben daarom begonnen met een fris team', legt Doornbos uit.

Onvoldoende rendabel

Begin september werd een faillissement aangevraagd omdat de winkel onvoldoende rendabel zou zijn.