Judoka Kim Polling kiest voor de liefde en verhuist naar Italië

© Twitter
Judoka Kim Polling verhuist naar Italië. Ze zal zich daar aansluiten bij de trainingsgroep van haar vriend, de Italiaanse topjudoka Andrea Regis.
Dat meldt de NOS.

Papendal

Haar beslissing om te emigreren komt juist op het moment dat de Nederlandse Judobond zijn plan lanceert om alle topjudoka's samen te laten trainen op Papendal. Het plan zorgt binnen de judowereld voor veel onrust.
Toch is dat volgens Polling niet de hoofdreden om naar Italië te gaan. Ze wil graag bij haar vriend zijn. De beslissing van de Groningse zou in goed overleg met de bondscoach zijn genomen.

Italiaanse nationaliteit?

Wel brengt de emigratie een nieuw vraagstuk met zich mee: Blijft Polling voor Nederland uitkomen of kiest ze straks voor de Italiaanse nationaliteit?
Judoka's hebben in Italië namelijk veel meer rechten. Zo krijgen ze daar betaald, wordt er pensioen opgebouwd en is een judoka zeker van een baan na de judocarrière. De Italiaanse bond heeft bovendien al aangegeven dat Polling wat hen betreft van nationaliteit mag wisselen.
Zelf is de judoka er nog niet uit. 'Ik acht de kans 70% dat ik voor Nederland blijf uitkomen. De bond helpt me tot nu toe goed.'

Blessure

De Olympische Spelen in Rio de Janeiro liepen deze zomer nog uit op één grote teleurstelling voor de Groningse. Nu blijkt volgens de NOS waarom: Polling heeft al tijden een blessure aan haar elleboog.
Volgende week start ze met een revalidatietraject. Als dat geen verbetering oplevert, moet ze begin volgend jaar onder het mes. Pas daarna zal ze naar Italië verhuizen om daar te gaan wonen en trainen.