Minister Kamp doet retourtje Schiermonnikoog

© Jos Schuurman (FPS)
Schiermonnikoog krijgt op 3 oktober bezoek van minister Henk Kamp. De Waddenvereniging en gasTvrij Terschelling nodigden hem uit om met eilanders te praten over het verzet tegen de eventuele gaswinning.
Kamp wil proefboringen bij Schiermonnikoog laten doen. Aan de hand daarvan wordt besloten of er gas wordt gewonnen. Er is veel weerstand tegen de gaswinning rond de Waddeneilanden, vooral door de gemeenten, bewoners en natuurliefhebbers.

Hoopgevend bezoek

Of Kamp na het bezoek aan Schiermonnikoog besluit een streep door de proefboringen te zetten, is nog maar de vraag. 'Maar dat hij hier überhaupt komt, zegt misschien ook wel iets', zegt een woordvoerder van de Waddenvereniging hoopvol.

Europese klimaatafspraken

'Het zou voor hem een uitgelezen kans zijn om een grote stap te zetten naar het voldoen aan de Europese klimaatafspraken. We hopen hem te kunnen laten zien hoe mooi het hier is en in welk gebied de proefboringen eventueel komen. Een natuurgebied..', aldus de woordvoerder.
Wel besloot energieconcern Engie de proefboringen voorlopig uit te stellen. Naast Schiermonnikoog doet Kamp ook Ameland en Terschelling aan.

Lees ook: