Brievenbus van Vindicat-huis in brand gestoken

© FPS (Jos Schuurman)
De afgelopen week is een brievenbus van een studentenhuis van Vindicat iaan het Damsterdiep in Groningen in brand gestoken. Dat bevestigt Stijn Derksen, rector van Vindicat.

'In één van onze brievenbussen is iets brandends gestopt', vertelt hij. De vier bewoners van het huis hoorden dat de rookmelder afging en gingen op onderzoek uit. De brand in de brievenbus was snel geblust. De deur en de brievenbus hebben wat schade opgelopen.


Waakzaam

Hoewel het een op zichzelfstaand incident kan zijn, is Vindicat wel extra alert. 'In het licht van de ontwikkelingen van de afgelopen tijd houden we het in de gaten. We hebben de leden ook op de hoogte gebracht en hebben aangegeven dat ze waakzaam moeten zijn.'

Luchtbuks

Maandag werd een Vindicat-huis beschoten met een luchtbuks. Daar is woensdag een 20-jarige man uit Groningen voor aangehouden, die later die dag weer is vrijgelaten. Vindicat liet weten dat de verdachte een Vindicater is.

Opspraak

Het Groninger corps is de afgelopen weken in opspraak geraakt door meerdere incidenten. Zo raakte bij de introductie een eerstejaars gewond doordat er een ouderejaars op zijn hoofd ging staan. Het Openbaar Ministerie onderzoekt deze zaak.
Een week daarvoor verscheen op internet een lijst met namen van vrouwelijke eerstejaars, die beoordeeld werden op uiterlijk.

Lees ook: