Vindicat doet alsnog aangifte na incident tijdens introductie

© FPS (Jos Schuurman)
Het bestuur van Vindicat heeft donderdag alsnog aangifte gedaan van het incident tijdens de introductieperiode. Dat laat de vereniging weten op de website.
Een commissielid is tijdens de introductie op het hoofd van het nieuwe lid gaan staan omdat er een persoonlijke vete zou spelen tussen beiden. Het slachtoffer heeft hoofdletsel overgehouden aan het incident.

Keiweek

Bronnen melden aan RTV Noord dat de vete tussen de eerstejaars en de ouderejaars begon tijdens de Keiweek. Tijdens de Keiweek werd soïciteit Mutua Fides opengesteld voor niet-leden. De ouderejaars werd hier uitgedaagd door de nieuweling.
De ouderejaars liet het hier niet bij zitten. Toen de twee elkaar tijdens de officiele Vindicat-introductie weer tegen kwamen besloot de ouderejaars zijn gram te halen.
Zowel de RUG, de Hanzehogeschool, de gemeente Groningen als landelijke politici veroordeelden de gebeurtenis. Ook was er veel verontwaardiging over het 'zwijgcontract' dat eerstejaars moeten tekenen, op straffe van een boete van 25.000 euro. 

Brandstichting en huis beschoten

Ook de afgelopen week bleef het niet stil rond het Groninger Corps. Zo werd er een Vindicat-huis met een luchtbuks beschoten. Een brievenbus van een ander Vindicat-huis aan het Damsterdiep werd in brand gestoken.
Eerder al verscheen er een lijst op internet waarop eerstejaars studentens werden beoordeeld op hun uiterlijk.

Lees ook: