Donar start competitie met winst tegen Den Bosch

© RTV Noord
Donar is zaterdagavond de competitie begonnen met een 73-52 zege tegen Shooters Den Bosch. De Groningers maakten het verschil in de tweede helft.
Voordeel

In de eerste helft waren beide ploegen in de Maaspoort aan elkaar gewaagd. Den Bosch knokte na de kansloze nederlaag in de Supercup voor wat het waard was. Donar was aanvallend onrustig en miste af en toe het overzicht. Er werd weinig gescoord door beide ploegen. Den Bosch stond bij rust met 28-27 voor.

Verschil

Na de onderbreking begon het aanvallend te lopen bij de Groningers. Er werd veel scherper en dominanter gespeeld op de helft van de tegenstander. Verdedigend bleef het goede niveau gehandhaafd. In het derde kwart domineerde Donar volledig en bracht 24 punten op de borden. De thuisploeg wist in deze tien minuten slechts acht punten te produceren: 51-36 in het voordeel van de Groningers. In het laatste kwart bleef de voorsprong van Donar in tact.