'Geen paniekvoetbal als het gaat om de kunstgrasvelden in de gemeente Eemsmond'

De voetballers van voetbalclub Noordpool-U.F.C. in Uithuizen blijven gewoon op het kunstgrasveld spelen zolang er geen concrete aanwijzingen zijn om dat niet te doen.
Dat zegt Nanco Bos, penningmeester van de club. De leden zijn op de hoogte gebracht via een brief.

Gezondheidsrisico's

De brief is door de gemeente Eemsmond opgesteld na de uitzending van het TV-programma Zembla, waarin de gezondheidsrisico's van het spelen op kunstgras breed werden uitgemeten.
Doordat er vaak rubber is verwerkt in het kunstgras, zou er mogelijk een hoger risico op kanker zijn.

'We hebben andere korrels op het veld'

Volgens Bos heeft het kunstgrasveld van de club andere korrels dan de korrels waarover gesproken wordt in de tv-uitzending. Er is volgens Bos 'geen reden tot paniekvoetbal'. 'We wachten gewoon de onderzoeksresultaten af en mocht dat nodig zijn, dan nemen we natuurlijk maatregelen.'

Wel of niet spelen?

De gemeente Eemsmond heeft twee clubs met kunstgras in Uithuizen en Warffum. Volgens wethouder Harrald Bouman moeten de clubs zelf de afweging maken om hun leden al dan niet door te laten spelen op de kunstgrasvelden.

...dat bepaalt de club zelf

Bouman: 'We sluiten aan bij de landelijke lijn waarin de clubs zelf mogen bepalen of ze doorspelen op de velden of niet. Dat is niet aan ons. Van vv Warffum weet ik dat de jongste jeugd niet traint op het veld, maar dat is hun eigen keuze.'

Lees ook: