Liesbeth Jansen stopt als voorzitter RUN van Winschoten

Liesbeth Jansen werd in 2015 geridderd
Liesbeth Jansen werd in 2015 geridderd © Jeroen Bos/112Groningen
De RUN van Winschoten moet op zoek naar een nieuwe voorzitter. Liesbeth Jansen heeft laten weten komend jaar geen deel meer uit te maken van de organisatie.
'Er zit nu weer een goede en volledige organisatie die de volgende stappen kan zetten', reageert Jansen. 'Ik ben in 2014 als interim-voorzitter aangetreden en je weet dat er dan ook weer een moment komt dat je terug gaat treden.'

WK ultralopen

Jansen trad twee jaar geleden aan omdat het bestuur was uitgedund tot slechts drie personen. Een jaar later was ze tijdens de 40ste RUN de trekker van het wereldkampioenschap ultralopen in Winschoten.
In dat jaar is Jansen ook geridderd voor haar staat van dienst in de atletiekwereld.

Wanhoopspoging

Dit jaar was het door een gebrek aan vrijwilligers maar de vraag of er een 41ste RUN zou komen. Door een wanhoopspoging begin 2016 zijn Jansen en haar collega-bestuursleden er uiteindelijk in geslaagd alsnog genoeg vrijwilligers te mobiliseren en de editie te organiseren.
Het stoppen als voozitter van de RUN is voor Jansen overigens geen definitief afscheid van het hardloopevenement. 'De deur blijft altijd open en voor advies ben ik altijd beschikbaar.'