Huisadvocaat Entzinger bezorgt FC opnieuw vrijgesproken speler

Wim Entzinger
Wim Entzinger © FCGroningenTV/Youtube
Wanneer een speler van FC Groningen in de ogen van de club onterecht wordt geschorst, staat huisjurist Wim Entzinger op om de zaak aan te kaarten bij de tuchtcommissie in Zeist.

Rode kaarten fetisjist

Met succes, want de afgelopen jaren heeft Entzinger er met zijn pleidooi meerdere keren voor gezorgd dat een speler van de FC werd vrijgesproken. 'Ik ben een rode kaarten fetisjist', zegt hij daarover.

'Alleen bij onterechte kaart'

'Maar', voegt hij daaraan toe. 'Ik ga alleen in hoger beroep wanneer ik denk dat de kaart onterecht is gegeven.'
Entzinger durft niet te zeggen waarom hij de laatste jaren zo succesvol is. 'Na afloop van de wedstrijd analyseer ik vaak de gegeven rode kaart en luister dan naar wat anderen erover te zeggen hebben. Die informatie neem ik mee naar de zaak.'

Diverse keren succesvol

De afgelopen jaren lukte het Entzinger meerdere keren een speler vrij te pleiten van een schorsing, als gevolg van een rode kaart. Dit seizoen werd Jason Davidson vrijgesproken, vorig jaar mocht Michael de Leeuw blij zijn met de advocaat, terwijl Eric Botteghin in het seizoen 2013/2014 werd vrijgesproken.
Entzinger spande de kroon in het voetbaljaar 2012/2013, toen Leandro Bacuna, Marco Bizot én Michael de Leeuw werden vrijgesproken.