Midstars bindt ook Westa aan de zegekar

© Ivo Lint
De tafeltennissers van Midstars uit Middelstum blijven winnen in de eredivisie. Zaterdagavond werd Wijzenbeek Westa uit Wessem met 4-2 verslagen. Het was de derde zege op rij voor de Groningers.
Voorsprong

Midstars begon de uitwedstrijd in Limburg goed en kwam door overwinningen van de Poolse aanwinst Kamil Tomaszuk en Arnoud Meijer op een 2-0 voorsprong. Colin Rengers verloor daarna zijn eerste enkelpartij zodat het bij rust 2-1 was voor de ploeg van coach Gert Stulp.

Breekpunt

Na de hervatting won de kopman van Westa, Qiang Liu, van Arnoud Meijer en stond het weer gelijk. Het breekpunt in de wedstrijd was de vijfde partij. Tomaszuk keek in zijn duel tegen Rino Alberts tegen een 2-1 achterstand aan, maar de Pool wist de achterstand om te buigen in een 3-2 overwinning na 11-9 in de beslissende vijfde game. Colin Rengers versloeg vervolgens Ibrahim Yildizar en bepaalde daarmee de eindstand op 4-2.

Stand

Midstars staat tweede in de eredivisie met zeventien punten uit vier wedstrijden. De ploeg is ongeslagen na één gelijkspel en drie overwinningen en heeft tevens na vier speelrondes de minste verliespunten van alle ploegen.