Betrokkene over Oktoberfest Groningen: 'Stap eruit voor het te laat is'

© Flickr/Thomas sauzedde/Fotobewerking: RTV Noord
'Stap uit het Oktoberfest Groningen voor het te laat is'. Dat zegt een bij de redactie bekende betrokkene achter de organisatie van een van de Oktoberfeesten.
In Groningen komen volgens de organisatie Oktoberfeesten in het stadspark op 4 en 5 november. Het Oktoberfest op 3 november werd afgelopen week afgeblazen.
Vrijdagavond constateerde RTV Noord dat er twijfel bestaat over de werkwijze van de organisatie achter het aankomende Oktoberfest in Groningen. Het Oktoberfest in Alkmaar vorig jaar liep uit op een fiasco. Het bier en eten waren te vroeg op, bezoekers moesten lang wachten voor ze naar binnen konden en de organisatie besloot op de valreep het evenement van drie dagen terug te dringen naar één dag. Gedupeerden die een kaartje hadden voor een opgeheven dag, kregen hun geld niet terug.

'Organisator is nu al onvindbaar'

De tipgever verwacht een herhaling van zetten voor Groningen en wijst op de onvindbaarheid van organisator Dennis Poland: 'Met een beetje onderzoek vind je diverse postbussen van de Alkmaarse Dennis Poland die organisator is. Het adres waar de KvK op staat is niet zijn adres en alles van het evenement gaat via twee postbusfilialen. Zijn adressen wijzigen steeds en afspraken worden alleen telefonisch gemaakt, niet schriftelijk. Hij is nu al onvindbaar.'
De betrokkene windt er geen doekjes om: 'Dennis Poland laat zich gewoon weer failliet verklaren en iedereen kan weer fluiten naar zijn of haar centen.'

Geen kaarten meer kopen

Na onze berichtgeving van vrijdagavond, konden urenlang geen kaarten meer worden gekocht op de website van het Groningse Oktoberfest. Pas halverwege zaterdagochtend konden weer kaarten worden gekocht voor 4 november. Eerder die week werd bekend dat het feest op woensdag 3 november zou worden opgeheven, maar dat communiceert de organisatie niet overal. Volgens de organisatie is het bierfestijn op 5 november uitverkocht.
Een vergunning voor het feest in het Stadspark is echter nog niet afgegeven. De gemeente Groningen heeft die in principe klaar liggen, maar wacht met een besluit tot ook gemeente Den Haag een keuze heeft gemaakt. Ook daar staan drie dagen aan bierfeesten op het programma, en ook daarvoor kon je na het artikel van RTV Noord geen kaarten meer kopen.

Geen gehoor

RTV Noord deed dit weekend meerdere pogingen om contact te leggen met Dennis Poland en de organisatie achter het Oktoberfest, maar kreeg op twee verschillende nummers geen gehoor.
'Ik had al verwacht dat de media hierop zou duiken,' zegt de betrokkene, 'daarom heb ik gereageerd. Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen nog uit kunnen stappen voor het te laat is.'