De Bruijn schiet GHHC langs MOP

© Jacob Gunter
De hockeysters van GHHC hebben zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen MOP uit Vught met 1-0 gewonnen. Klaartje de Bruijn was vlak voor rust de matchwinner.
Strafcorners

In de eerste helft waren de Groningse vrouwen de bovenliggende partij. De ploeg van coach Marc Materek dwong drie strafcorners af, maar wist hier niet uit te scoren.

Solo

Op slag van rust kwam toch de verdiende voorsprong op het scorebord. Klaartje de Bruijn begon aan een indrukwekkende solo, passeerde twee tegenstanders en schoof de bal in het doel.

Verdrukking

Na de pauze kwam GHHC iets meer in de verdrukking. De versnelling van het spel die in de eerste helft werd getoond kwam nu niet meer voor. MOP dook meerdere keren dreigend op voor keepster Jantien Gunter, maar ze wist haar doel schoon te houden en zo pakte GHHC de tweede overwinning van het seizoen.

Tiende

GHHC staat op de tiende plaats in de hoofdklasse met acht punten uit acht wedstrijden.