FC Groningen boekt eerste thuiszege tegen AZ

FC Groningen heeft zondagmiddag de eerste thuisoverwinning van het seizoen gepakt. In het Noordlease stadion werd AZ met 2-0 verslagen. De eindstand was al bij rust bereikt.
Vloeiend

Groningen speelde een prima eerste helft en kwam in de 18e minuut op voorsprong. Na een vloeiende aanval kwam Hateboer goed door aan de rechterkant. Zijn voorzet werd bij de tweede paal opgepikt door Linssen die de bal in het doel schoot. AZ-doelman Rochet kwam net te laat.

Solide

AZ probeerde aanvallend een vuist te maken, maar stuitte constant op een solide verdediging. In de blessuretijd van de eerste helft verdubbelde Groningen de voorsprong. Een voorzet op maat van Linssen werd krachtig ingekopt door Tom van Weert: 2-0.

Pal

In de tweede helft bleef Groningen zonder veel problemen op de been. AZ probeerde aanvallend een vuist te maken, maar de verdediging van de FC stond pal. Daarnaast trad doelman Padt nog een aantal keer goed handelend op. De overwinning kwam hierdoor niet meer in gevaar.

Stand

FC Groningen stijgt door deze overwinning voorlopig naar de dertiende plaats in de eredivisie met negen punten uit tien wedstrijden.