Kledingsponsor trekt zich terug uit Oktoberfest

© Flickr/Thomas sauzedde/Fotobewerking: RTV Noord
De webshop Lederhosen.nl van de verkleedwinkel Confetti uit Groningen trekt zich terug als sponsor van het Oktoberfest, dat op 3, 4 en 5 november in Groningen zou worden gehouden.
Zondag
een oud-betrokkene bij de organisatie van de Oktoberfesten lezers van RTV Noord om geen kaartjes te kopen voor het festival. Hij wees daarbij op de verschillende brievenbusfirma's en de onvindbaarheid van de organisator. Eerder was het biermerk Hofbraü al
op de organisatie.

'Geen overtuigende ja'

Nu trekt ook de webshop van verkleedwinkel Confetti uit de Folkingestraat zich terug uit het feest. De webshop zou het personeel van kleding voorzien. 'Ik heb de organisatie gevraagd of het feest nog door zou gaan. Ik kreeg hier geen overtuigend 'ja' op te horen', zegt Jacco Boddeus van de webshop.
'We durven het na verschillende berichten in de media en tal van leugens van de organisatie, niet meer aan om de samenwerking voort te zetten.'

Twijfels over de organisatie

In Groningen komen volgens de organisatie Oktoberfeesten in het Stadspark op 4 en 5 november. Het Oktoberfest op 3 november werd afgelopen week afgeblazen.
Vrijdagavond constateerde RTV Noord dat er twijfel bestaat over de werkwijze van de organisatie achter het aankomende Oktoberfest in Groningen. Het Oktoberfest in Alkmaar vorig jaar liep uit op een fiasco. Het bier en eten waren te vroeg op, bezoekers moesten lang wachten voor ze naar binnen konden en de organisatie besloot op de valreep het evenement van drie dagen terug te dringen naar één dag. Gedupeerden die een kaartje hadden voor een opgeheven dag, kregen hun geld niet terug.

Vergunning nog niet gegeven

De gemeente Groningen heeft nog geen vergunning afgegeven voor de feesten.