'Twij Deuntjes mot blieven' voert actie bij RTV Noord

Groninger artiesten hebben maandagmiddag een actie gehouden in de kantine van RTV Noord voor het behoud van Twij Deuntjes veur Ain Cent.
Programma's wegbezuinigd

Verenigd in een actiecomité zetten de artiesten zich in voor het behoud van het radioprogramma 'Twij Deuntjes veur ain Cent'.
RTV Noord krijgt volgend jaar ruim één miljoen euro minder subsidie van het Rijk. Daardoor zijn onder meer de programma's 'Twij Deuntjes veur ain Cent' en 'Klouk' geschrapt en verliezen zes medewerkers hun baan.
Optreden in de kantine
De delegatie is ontvangen door directeur Gijs Lensink en hoofdredacteur Mischa van den Berg van RTV Noord. Het programma werd geopend door Marlene Bakker. Diverse Groninger artiesten, waaronder Bert Hadders, Arnold Veeman en Fries Wolma traden op.

Tijdens de actie traden allerlei artiesten op in de kantine van RTV Noord. Aan het eind van het programma droeg het actiecomité een gevulde spaarpot over aan RTV Noord hoofdredacteur Mischa van den Berg met daarop de tekst: 'Breek het glas bij noodgevallen'.

'Ik ben geen oproerkraaier'

Twij Deuntjes presentator Henk Scholte noemt de actie 'geweldig en hartverwarmend'. 'Het doet pijn dat het programma weg moet', zegt Scholte. 'Maar ik ben niet dood! We gaan door, er komt altijd wat nieuws.'
Scholte wil duidelijk maken dat hij niets met de organisatie van de actie te maken heeft. 'Sommige mensen noemen mij een oproerkraaier, maar dit gaat volledig buiten mij om. Het komt bottom up. Hartverwarmend.'

Meer dan tweeduizend likes
In het actiecomité zitten regionale artiesten, zoals Alex Vissering, Arnold Veeman, Jan Henk de Groot en Pé en Rinus.
Drijvende krachten achter het comité en de Facebookpagina 'Twij Deuntjes mot blieven', zijn zangeres Marlene Bakker en Pekelder SP'er Pim Siegers. De pagina heeft inmiddels meer dan 2100 steunbetuigingen ontvangen.

Kijk de actie terug

De Facebookpagina 'Twij Deuntjes mot blieven' heeft de volledige demonstratie opgenomen. De video is hieronder te bekijken. Werkt de video niet? Klik dan hier.

Lees ook: