KNSB Cup in Groningen nog steeds onzeker

© RTV Noord (archief)
Het al maanden slepende conflict in de schaatswereld over noodzakelijke bezuinigingen is nog altijd niet opgelost. Hierdoor loopt de start van het seizoen, die in Groningen plaatsvindt, gevaar.
Maandag was er opnieuw druk overleg tussen de KNSB-directie en de drie oppositiepartijen (schaatsers, gewesten, merkenteams). Het vereiste akkoord bleef vooralsnog uit. Daardoor behoort een unieke staking van de Nederlandse topschaatsers nog altijd tot de mogelijkheden.

Teentje voor teentje

'We gaan er allemaal nog een nachtje over slapen. Dinsdagochtend om 10.00 uur vervalt een nieuwe deadline', liet Herman Nijhoff namens de gewesten weten.
'Teentje voor teentje komen we naar elkaar toe, zoals vroeger op het schoolplein. Zo gaat het meestal in onderhandelingen. Ik heb goede hoop dat we eruit komen. Maar de toenadering van de KNSB is nu nog onvoldoende om samen de eindstreep te halen.'

Onbegonnen werk

Vrijdag zou het seizoen op de lange baan officieel moeten beginnen met de wedstrijden om de KNSB Cup in Groningen. Een dag eerder moet de ledenraad van de KNSB de definitieve begroting eindelijk goedkeuren. Zonder overeenstemming tussen de KNSB en de drie 'stakeholders' lijkt dat onbegonnen werk.
In dat geval zou de KNSB Cup getroffen kunnen worden door een staking van toonaangevende schaatsers, onder wie boegbeeld en pleitbezorger Sven Kramer.